torsdag 21 oktober 2010

Pappa

Jag saknar dig
Jag saknar din röst
din stora trygga hand
dina ord när man är ledsen
bara dina korta telefonsamtal om ingenting och allting
Jag saknar lukten av dig
Jag saknar att inte Lo får lära känna dig
Jag saknar att jag inte har någon pappa
Jag saknar dig i hela min kropp, i hela min själ och hela mitt liv
Jag vet att du ville ge oss världen, du gav mig min
Jag saknar dig så mitt hjärta skaver

onsdag 20 oktober 2010

Best Coast - Boyfriend


Lite höstpepp i regnet. Lo och jag dansar soldansen även kallad fuldansen i folkmun.


måndag 11 oktober 2010

Studenten

Hon ställde sig upp idag med hjälp av diskmaskinen och jag som stod med ryggen mot och diskade, fick en liten chock då jag vände mig om och hon bara stod där... Det går så fort, hon utvecklas så fort, jag hinner inte riktigt med. I helgen började hon att krypa ordentligt men bara lite grann och nu ställer hon sig upp. Snart går hon. Måste bara stanna tiden lite så jag kan memorera detta, tatuera in i min hjärna i min själ allt som händer, vill kunna ta fram det när min älskade unge tar studenten. För där är vi nog snart om det fortsätter att gå så här fort.

Fuldansar!

Jag fuldansar denna måndag morgon så att ungen skrattar, annars tränar hon mest på att krypa och stoppa fingrarna i alla uttag, riva sönder mina tidningar, äta kattmat och stoppa handen i kattlådan... Jagar katterna men de är så snabba så hon har ingen chans.
Solen skiner men det är svidande kallt ut, fram med varma kläder så vi kan promenera omkring lite, kanske fuldansa lite i skogen.

onsdag 6 oktober 2010

håkan hellström - River en vacker dröm musikvideo 2010

Håkan du kommer aldrig dala. Vi ses den 13:e och röker en cigg ihop.

tisdag 5 oktober 2010

Bob Dylan - One More Cup of Coffee

Detta är Dylans bästa låt och mina tankar går till två underbara killar som dog en alldeles för tidig död, den ena visade mig Dylans värld och det är jag honom evigt tacksam för. Unga människor skall inte behöva leva korta liv, så mycket orättvisa som det finns i denna värld. Men dom är nog lyckliga där dom nu är, surfandes bland de vita molnen. Vi ses i Nangijala!


måndag 4 oktober 2010

Höst


Nu är du här vackra höst, din kyliga vind blåser in över staden. Raggsockar och koftor åker på. Sommarkläder åker ut om man nu gör någon skillnad, en fin blommig klänning är annars väldigt fin till varma strumpbyxor och en kofta. Te förrådet fylls på av nya smaker. Stearinljus tar slut. Julen börjar planeras. En härlig helgtripp tillsammans med bästa tjejerna planeras. På kammaren planerar vänner för bröllop och barn. Gamla pojkvänner byts ut mot nya. Mårbackorna är rangliga men fortfarande fina. Allt har vissnat på balkongen. Tomaterna ville inte bli röda så de fick komma in i värmen istället. Ungen börjar bli stor. Katt fryser om trampdynorna. Annan katt vill mysa på filten. Elementen är fortfarande kalla. Håret är långt. Fönsterna är oputsade. Löven börjar bli gula. När solen lyser brinner skogen. Fåglar flyttar. Sommarhus stängs. Frost ligger på taken på morgorna. Fina baskrar kommer fram. Åh, ljuva höst nu är du här med allt vad det innebär.

Alla felar. Men de här högermänniskorna, när felar de? De är som stålmän. Jag håller på de andra. Sårbara människor. -Alkoholisterna och de med proteser. /Håkan Hellström